top of page

Lånte fjær eller faktisk handling?

Flere bedrifter pynter sine tjenester med fjærene til FNs bærekraftsmål. Men bør ikke handling følge ord? Våre oppdrag er fra bunn bygd med fokus på bærekraft.


Du kan ta buss til mange av våre oppdrag i Setesdalen.
Du kan ta buss til mange av våre oppdrag i Setesdal. Her på tur fra Valle til Hovden. Foto: Magne Sørvig

Hva gjør vi?

Oppdraget AS tilbyr kanskje Norges mest bærekraftige form for lagbygging og lederutvikling. Våre tjenester er ikke avhengige av flyturer til samlinger for å bo på hotell med storslått lunsjbuffet.


Vi setter selvfølgelig pris på god mat. Vi elsker råvarer fra lokale gårder i Birkenes, fjellørret eller reinsdyrgryte til middag og en dusj på gjestegården etter endt oppdrag.


Det er også helt greit å bo ei natt på byens hotell. Det er bare det at flyreiser og overflod ikke kan være normalen.


Bærekraft for oss:

  • Kollektivtransport til og fra våre oppdrag.

  • Spise lokale råvarer og kortreist mat.

  • Låne mye av utstyret fra oss, i stedet for å kjøpe nytt.

  • Gjennomføre aktivitet i nærområde her på Sørlandet.

  • Så lavt klima- og miljøavtrykk som mulig.

Alle våre oppdrag gjennomføres i ute. Vi tror at hvis du er i naturen, så lærer du mer om naturmangfoldet og vil ta bedre vare på de fantastiske naturomgivelsene vi har.


Hva er bærekraft?

Ja, bærekraft er blitt et «motebegrep» på lik linje med samfunnsansvar, kvalitetsleder, HR-avdeling, HMS-rådgiver og alt det bedrifter opp gjennom historien «bare måtte ha» for å være relevante. Det å bygge tillit gjennom omdømme er jo ikke noe nytt.


Men i motsetning til de andre begrepene, så tror jeg bærekraft vil stå seg over tid. Bærekraft er en del av løsningen hvis vi ønsker at neste generasjon også skal få gleden av urørt natur.


Bærekraftig utvikling er en utvikling som tilfredsstiller dagens behov uten å ødelegge fremtidige generasjoners muligheter til å tilfredsstille sine behov. (2023, SNL)

Du kan som kjent ikke gjøre alt. Men alle kan gjøre noe. Hva gjør egentlig din bedrift?


Begrepet bærekraftig utvikling ble for første gang brukt i rapporten Vår felles framtid
Begrepet bærekraftig utvikling ble for første gang brukt i rapporten Vår felles framtid (1987)

Nei, du kan ikke fortsette som før

Jeg minnes en tidligere avdelingsleder som mente at flyene gikk uansett. Det var derfor ikke noe poeng å ha et mål om å redusere avdelingens reisevirksomhet med fly.


Det overrasker meg at selskap fronter bærekraft på sine nettsteder og samtidig flyr sine ansatte på weekendtur til alpene

Nå skal jeg ikke moralisere for mye. Det er det totale avtrykket til deg og din bedrift som teller. Du klarer deg nok uten en kvalitetsleder, men virksomheter vil i fremtiden trolig ikke slippe unna med et manglende fokus på bærekraft. Da snakker jeg ikke om flotte fjær, men faktisk handling.


Tar du (det bærekraftige) oppdraget?


Lesetips for den spesielt interesserte: Trender og translasjoner, ideer som former det 21. århundrets organisasjon (2007. Røvik)

112 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page